Ljud och bild

SoundCloud

soundcloud

Den här appen spelar in och delar ljudklipp. Det kan göras från mobil eller dator och du kan spela in direkt eller ladda upp en redan färdig ljudfil. Du kan välja att dela publikt eller för en begränsad grupp. För att dela för en begränsad grupp så behöver dessa också ha ett konto på SoundCloud. Detta kan t.ex användas om deltagarna gör egna radioprogram eller betraktelser i ljudform eller för att dela en inspelning från en föreläsning.

 

Pixlr

pixlr

Detta är ett gratis, webbaserat bildbehandlingsprogram med avancerade funktioner i stil med Photoshop. Man kan t.ex. arbeta med flera lager, jobba med filter, lägga till text, etc. Programmet finns även i mobilversioner för iOS och Android.

 

WeVideo

wevideoDet här är ett verktyg för videoredigering. Det är integrerat i Google Drive, vilket gör att flera kan samarbeta kring en videoproduktion. Man kan infoga bild och ljud direkt ifrån Drive, Google+, Facebook, Instagram, mm eller ladda upp ifrån datorn/mobilen. Det finns både en enkel redigeringsvy för nybörjare och en avancerad videoredigerare med massor av möjligheter för den erfarne. WeVideo kan användas av deltagarna i sina arbeten eller av lärare för att skapa flippar. För att kunna redigera tillsammans och kunna skapa mer än 15 minuter film per månad krävs det licenser som kan köpas in för hela skolan eller för enskilda konton.